Søg

UlykkestalVejdirektoratet står for at samle og offentliggøre tal om trafikulykker.

I højre side findes vejledning i indberetningerne af oplysningerne i forbindelse registrering af oplysningerne om trafikulykker. Vejledningen om indberetning af trafikulykker er blevet opdateret i oktober 2017. Opdatering af Kodeark indberetning og Indberetning dansk - engelsk er på vej.

Vi offentliggør tallene som månedstal og i en samlet årsstatistik.

Månedstallene er foreløbige opgørelser baseret på en beregning ud fra de foreløbige og endelige oplysninger, vi har modtaget fra politiet.

Årsopgørelsen vises, når vi har endelige tal for alle uheld fra politiet. I forbindelse med indberetningen af de endelige oplysninger foregår der en løbende kvalitetskontrol, og ved årsafslutningen foretages nogle ekstra opfølgninger, så data kan fremstå så korrekte som muligt. De endelige tal vil typisk foreligge i slutningen af maj eller starten af juni.

Da der indgår en beregning i forbindelse med månedstallene kan de alene vises på landsplan, hvorimod de endelige oplysninger for året kan opdeles geografisk.

Du kan også hente en række notater til højre på denne side, hvor vi har sat fokus på forskellige temaer i relation til trafikuheld.

Her er også et enkelt notat, som er baseret på de udvidede oplysninger, som vi nu får ved at undersøge dødsulykkerne nærmere.

Vi må ikke give oplysninger om de enkelte ulykker, men vi hjælper gerne med yderligere informationer, hvis det er muligt. Oplysninger som måske ikke lige kan hentes ud af de offentliggjorte statistikker. ​​​​​

Oprettet
15-03-2012.
Senest opdateret
27-06-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index