Søg

Vejen i billeder

Inden du kan anvende Vejen i billeder skal du installere en XML-komponent på din pc (kun 1. gang). Tryk på installer XML-komponent - det tager normalt fra 10-30 sek. Det forudsættes at du er oprettet med administrator-rettigheder på din pc.

Vejledning

Man vælger først den bestyrer man ønsker at se billeder for. Det er i øjeblikket muligt at se billeder for statsvejene samt amtsveje i enkelte amter. Man vælger herefter den vej, man ønsker at se billeder for i boksen med vejbeskrivelserne. Dette udfylder automatisk boksen ud for Vejid. Er der f.eks. valgt Helsingørmotorvejen vil der komme til at stå 0 i det første felt, 14 i det andet og 0 i det sidste. Så skal man vælge hvorfra og hvortil man vil se billeder af vejen. Det gøres ved at udfylde kmt. Her kan man f.eks.. skrive 32/0 - 33/500, som giver billeder fra km 32, m 0 til km 33, m 500 på Helsingørmotorvejen. Ved Vejside kan man vælge om man vil se billederne i vejens kilometreringsretning - højre - eller i modsat retning - venstre -. I Type kan man vælge at få vist billeder af vejen, eller alene at få vist skiltene. Der er også mulighed for at vælge andre billedetyper, men der er p.t. ingen billeder for statsvejnettet.
Når valget er gjort skal man trykke på Hent for at aktivere visningen. Tiden det tager at hente billederne fra databasen afhænger af længden af den valgte vej samt Internet-forbindelsens hastighed. Når billederne er fundet kan man bevæge sig fra billede til billede med (fremad) eller < (bagud). Det er også muligt at navigere mellem billederne i listeboksen til højre for billederne.

Generel information

Den løbende registrering af vejnettet i billeder er til stor hjælp i det daglige arbejde. Når man sidder med et problem om, hvorvidt man overhovedet kunne svinge den vej, der er beskrevet i forbindelse med et uheld, kan man hente et billede frem der viser forholdene det pågældende sted. Det sparer en for i mange tilfælde at skulle ud i marken. I en kommune er der måske ikke så langt, men i Vejdirektoratet kan der være langt fra København eller for den sags skyld Skanderborg til Skagen for lige at tjekke en detalje af svingningsmuligheder, så er det lettere lige at slå op på et billede af stedet.
For hver 20 meter registreres et digital billede af vejen. Ud over dette registreres vejvisningsskilte.

Ud over at give mulighed for hurtigt at se de lokale forhold kan billederne også anvendes i forbindelse med registrering af informationer om vejen. En bjælke på billedet giver mulighed for at aflæse bredden af kørebanen, cykelsti- og facadeforholdene kan vurderes.

Vejteknisk Institut i Vejdirektoratet har ud over registreringerne på statsvejene assisteret en række amter og kommuner med optagelser af deres veje på konsulentbasis. Adgangen til informationerne sker gennem systemet VIMS, som Vejdirektoratet har udviklet. VIMS giver mulighed for f.eks. alene at se billeder af vejen, eller at "hoppe" fra skilt til skilt.
Som en videreudvikling er det nu også gjort muligt at se billederne her på internettet. Programmet startes ved at klikke på "Start program" øverst på siden.
Oprettet
03-08-2015.
Senest opdateret
04-08-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Niels Juels Gade 13
1022 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index