Søg

Prækvalifikation til at bygge Storstrømsbroen er i gang

Over 80 repræsentanter fra 50 virksomheder inden for rådgiver- og entreprenørbranchen var til stede, da Vejdirektoratet torsdag den 19. februar holdt informationsmøde om prækvalifikation til byggeriet af Storstrømsbroen.
20. februar 2015

Hensigten med informationsmødet var at sætte godt gang i prækvalifikationen til udbuddet, der i foråret 2016 skal ende med et valg af entreprenør på den omfattende opgave med at bygge selve broen.

I alt fem virksomheder eller konsortier vil kunne blive prækvalificeret til at byde på opgaven. Prækvalifikationen skal sikre, at de bydende har det, der skal til for at kunne binde an med en så stor og omfattende opgave.

Deadline for at ansøge om at blive prækvalificeret er den 27. marts 2015.


Mødet om prækvalifikationen til Storstrømsbroen trak repræsentanter fra store dele af den internationale branche. Foto: Vejdirektoratet.  

Blandt de mange deltagere på mødet var repræsentanter fra både store internationale virksomheder fra Asien, USA og Europa, ligesom de store danske virksomheder i branchen var til stede.

Se deltagerliste fra mødet

På informationsmødet gennemgik Vejdirektoratet blandt andet projektet, udbudsprocessen og kravene for at kunne søge om at kunne prækvalificeret til at bygge broen.

Se præsentation fra mødet

Krav til entreprenøren
For at komme i betragtning til at være blandt de fem, der til slut kan byde på byggeriet af broen, skal entreprenøren leve op til en række krav. Blandt andet skal ansøgerne have en årlig omsætning af en vis størrelse og skal have erfaring med lignende byggerier.

Vejdirektoratet orienterede desuden om de vilkår, der følger med den danske lovgivning omkring mindsteløn og sociale klausuler.

Konkurrencepræget dialog
Desuden fortalte Vejdirektoratet, at man vil anvende 'konkurrencepræget dialog' i udbuddet, hvilket giver de prækvalificerede konsortier mulighed for at påvirke indholdet af det endelige udbudsmateriale.

Målet med den konkurrenceprægede dialog er sammen med de bydende virksomheder at afsøge de muligheder, der er for at nedbringe projektets risici mest muligt, så det komplicerede projekt kan gennemføres indenfor de tekniske og økonomiske rammer.

Den konkurrenceprægede dialog vil indeholde 2-3 dialogrunder i tilbudsperioden, inden opgaven til slut sendes i udbud blandt de fem prækvalificerede bydere.

Vejdirektoratet forventer at udpege de fem prækvalificerede konsortier i maj 2015. Derefter er resten af tidsplanen frem mod et valg af entreprenør således:

  • Udsendelse af udbudsmateriale: Juni 2015
  • Modtagelse af tilbud: April 2016
  • Kontraktunderskrivning: Sommer 2016
Oprettet
20-02-2015.
Senest opdateret
20-02-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index