Søg

Fire internationale joint ventures har budt på Storstrømsbroen

Vejdirektoratet har onsdag den 19. juli modtaget fire bud på den store opgave med at bygge den nye Storstrømsbro mellem Masnedø og Falster - en anlægsopgave i størrelsesordenen 2 mia. kr. Den endelige vinder af opgaven udpeges først til oktober.
19. juli 2017
​Vejdirektorat skal i de kommende måneder granske hvert enkelt tilbud grundig, før afgørelsen kan træffes, fortæller Niels Gottlieb, der er projektchef.
 
”Der er tale om en betydelig anlægsopgave - også set med internationale øjne. Tilbuddene rummer mange detaljerede tegninger og beskrivelser af, hvordan det enkelte joint venture forventer at løse opgaven, og det kræver et grundigt forarbejde fra vores side at evaluere hvert enkelt løsningsforslag. Vi kan derfor først udpege en vinder, når det nødvendige forarbejde er færdiggjort,” siger Niels Gottlieb.

Forseglet priskuvert
Med i hvert tilbud følger også en forseglet kuvert med det pågældende joint ventures pris på opgaven. Priskuverterne vil først blive åbnet offentligt, når Vejdirektoratet har afsluttet bedømmelsen af de enkelte løsninger ud fra en række krav til opgaven. Det er blandt andet krav til selve udførelsen, den fremtidige vedligeholdelse samt hensyn til miljøet i form af støj, påvirkning af havbunden og udformningen af kysten på Falster. 
 
Den endelige pris er dermed med til at afgøre, hvilket joint venture, der får opgaven, siger Niels Gottlieb.

​Opgaven tildeles i oktober​ 
”Vi forventer, at bedømmelsen af tilbudsprojekterne er færdig i starten af oktober, hvorefter vi åbner priskuverterne i overværelse af tilbudsgiverne. Herefter regner vi med at meddele, hvilket joint venture, der skal bygge Storstrømsbroen,” siger han.
 
Den nye Storstrømsbro er en fire km lang bil- og jernbanebro med gang- og cykelsti. Byggeriet går i gang i 2018, og når den står færdig i 2022, bliver den Danmarks 3. største bro.
 
Den samlede pris for projektet inklusiv nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er ca. 4,1 mia. kr. 
 
De fire tilbudsgivere er:

Storstrømsbroen Contractors JV
Per Aarsleff A/S – Ed. Züblin AG
Underrådgiver Rambøll A/S
Underentreprenør Strabag SE

Rizzani de Eccher s.p.a – N.V. Besix S.A. – Acciona Infraestructuras S.A.

Joint venture Obrascon Huarte Lain, S.A. – SK Engineering & Construction Company Ltd.

Joint venture Itinera s.p.a – Condotte s.p.a - Grandi Lavori Fincosit s.p.a.
Underrådgiver Seteco Ingegneria s.r.l.
Oprettet
19-07-2017.
Senest opdateret
19-07-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index