Søg

Motorvejsstykke er kulisse i tv-dokumentar om stenkast

TV2 Fyn har anvendt et stykke af Holstebromotorvejen, som endnu ikke er taget i brug, til at filme en dokumentar om stenkastene fra fynske motorvejsbroer.
22. februar 2018
​Fyns Politi bruger i denne tid mange ressourcer på at opklare tre sager om stenkast fra motorvejsbroer over Fynske Motorvej. 

I den første af sagerne fra august 2016 gik det ud over en tysk familie med et barn, hvor moderen blev dræbt og faderen hårdt kvæstet. I september og december 2017 skete der to yderligere stenkast, hvor der siden blev fundet spor af samme DNA som ved det i august 2016.

Politiet arbejder derfor ud fra en teori om, at der er tale om samme gerningsmand.

Sagen har selvsagt også mediernes bevågenhed, og TV2 Fyn arbejder lige nu på en dokumentarudsendelse om de tre stenkast. Til det formål skulle den regionale tv-station bruge et stykke motorvej at filme på, som endnu ikke er i brug, og her kommer Holstebromotorvejen ind i billedet.

Tv-holdet fik forleden lov at bruge motorvejsstykket mellem Herningvej og Morrevej som kulisse for optagelserne, hvor de selv kørte biler frem og tilbage og kunne simulere de tre hændelser på motorvejen.


Tv-holdets optagelser foregik i mørke for at simulere de faktiske hændelser med stenkast fra broer over Fynske Motorvej. Foto: TV2 Fyn


Der er lagt asfalt ud, men dog ingen motorvejsbro mellem Herningvej og Morrevej, så den må tv-holdet klippe ind i dokumentaren efterfølgende.

”Vi er glade for hjælpen af Vejdirektoratet. Vi fik, hvad vi kom efter. Nogle rigtig fede optagelser i mørke. Vi prøver at lave en gennemgang af det hele, hvor vi rekonstruerer forløbene. Vi har en billist, der finder den tyske familie og ringer til politiet. Vi har en anden billist, som selv blev ramt af stenkast og stod ud af sin bil,” siger dokumentarens tilrettelægger, journalist Jonas Bertelsen fra TV2 Fyn. 

I dokumentaren interviewer journalisten blandt andre Fyns Politi, tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, samt manden som fandt den tyske familie, og manden som selv blev ramt af stenkast. 


Flere biler og stand-ins blev anvendt i optagelserne. Foto: TV2 Fyn.


Og TV2 Fyn håber, at dokumentaren kan være med til at skaffe politiet endnu flere henvendelser, som kan føre til anholdelse af gerningsmanden.

”Offentligheden har ikke rigtig fået fortalt den sammenhængende historie om stenkastene i billeder endnu, men det at man nu kan se hændelsesforløbet i ét stræk, kan forhåbentlig få folk, som var i nærheden, til at huske nogle detaljer, der kan hjælpe politiet til opklaring af sagen,” siger Jonas Bertelsen.

Dokumentarudsendelsen er planlagt til at vare 30 minutter og bliver sendt på et tidspunkt i marts på TV2 Fyn.

Oprettet
22-02-2018.
Senest opdateret
22-02-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index