Søg

Forventninger til påsketrafikken 2019


Påsken er tid for familiebesøg og sommerhusture. Det medfører, at der i perioder kan være mange biler på vejene flere steder i landet.
 
Det gælder især på udrejsedagene lørdag den 13. april, onsdag den 17. april og skærtorsdag den 18. april, hvor trafikken hovedsageligt bevæger sig på tværs af landet fra Hovedstadsområdet mod Jylland samt fra den dansk-tyske grænse ved Padborg mod Aarhus.
Derudover forventer vi øget trafik i de store sommerhusområder, især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Vi forventer perioder med tæt trafik på følgende strækninger især:
·       E20 Fynske Motorvej (især ml. Odense og Middelfart)
·       E45 ml. Padborg og Aarhus (især omkring Kolding)
·       E20 Køge Bugt Motorvejen
·       E20 Vestmotorvejen
·       Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse
·       Rute 21 til og fra Sjællands Odde
 
 
Tjek trafiksituationen inden du kører ud
Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene. Derfor råder vi dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute, inden du tager afsted. Det kan du gøre på trafikinfo.dk eller via vores app ’Trafikinfo​’, hvor du også kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken og er der problemer, kan du måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.
 
 
påske2019 grafik.jpgUdrejsetrafikken
Trafikken vil hovedsageligt gå fra øst mod vest på udrejsedagene.
 
Lørdag d. 13. april forventer vi at se den første ferietrafik på vejene. Det betyder, at der i tidsrummet kl. 10-14 er risiko for kødannelser og periodevis tæt trafik. Det gælder især på den vestlige del af Fynske Motorvej ml. Odense og Middelfart samt på E45 omkring Kolding.
 
Onsdag d. 17. april blander rejsetrafikken sig med eftermiddagsmyldretiden. Ferietrafikanter skal derfor være opmærksomme på at der er risiko for mindre kødannelser i tidsrummet kl. 14-18, især på motorvejene omkring de store byer.
 
Skærtorsdag d. 18. april forventer vi tæt trafik og risiko for mindre kødannelser i tidsrummet kl. 10-14 – det gælder især på Vestmotorvejen, den vestlige del af Fynske Motorvej ml. Odense og Middelfart, samt på E45 ml. Kolding og Aarhus.
 
Hjemrejsetrafikken
De primære hjemrejsedage i påsken er påskesøndag den 21. april og 2. påskedag mandag den 22. april, hvor trafikken hovedsageligt bevæger sig fra Jylland mod Hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands odde. Der kan periodevis opstå tæt trafik, men vi forventer, at dagene vil forløbe uden større forsinkelser, da hjemrejsetrafikken sædvanligvis fordeler sig jævnt over flere dage.
 
 
Kort over strækninger med periodevis tæt trafik
Kort_Påsekprognose-2019.jpg

Vejarbejde på Fynske Motorvej
Der er planlagt et vejarbejde i forbindelse med udbygningen af E20 Fynske Motorvej. Pga. vejarbejdet kan man på strækningen mellem <53> Odense V og <55> Aarup kun køre med en hastighed på 80 km/t.  Det kan betyde forlænget rejsetid, så tjek trafiksituationen på strækningen inden du kører afsted. Man kan læse mere om projektet på Vejdirektoratets hjemmeside og holde sig opdateret via vores app ’Trafikinfo​, hvor man under ’projekter’ i menuen kan tilmelde sig information som pushbeskeder på mobiltelefonen. 
Grænsekontrol kan give forsinkelser
På hjemrejsedagene vil der pga. grænsekontrollen være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid og planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede tidsrum.

Flere biler i sommerhusområderne
Sommerhussæsonen skydes for alvor i gang i påskedagene, og det betyder traditionen tro en øget mængde trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.
 
Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og hvad vi ved om de trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr.
 

 Indholdsredigering ‭[4]‬

 

​Vores ferieråd til køreturen

  • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafikinformation på trafikinfo.dk eller via vores app Trafikinfo
  • Sæt ekstra tid af til din rejse
  • Hold god afstand til de forankørende
 

 

Påskeferie i udlandet

Skal du i påsken køre i bil til en feriedestination syd for grænsen eller til et af vores nordiske nabolande, kan du orientere dig om vej- og trafikforhold på din rute ved at benytte disse links:

Trafik, vej og vejr i Europa

Køkalender for Tyskland og Frankrig

Aktuel trafikinformation i Tyskland

Regler i udlandet, herunder færdselsregler

Generelt om "kør-selv-ferie"

Kommende begivenheder

 Se kommende begivenheder her.

 

Oprettet
07-03-2016.
Senest opdateret
05-04-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index