Søg

Kommende begivenheder


 
Her kan du læse om vores forventninger til trafikken i forbindelse med større begivenheder. 

450x119-kommende-begivenheder NY (5).jpg

  
 
April
 
 
Søndag d. 28. april: Den grønne halvmaraton i Lyngby
 
I år afholdes Den grønne halvmaraton i og omkring Lyngby, hvor løbere fra nær og fjern mødes for at gennemføre løbet. Lyngby Hovedgade vil være spærret for trafik på dagen, og ligeledes kan andre veje også være midlertidigt lukkede, omdirigerede eller ensrettede i dagens løb. Man kan finde mere information på løbets hjemmeside.
 
Maj
 
 
4. maj: Lillebælt halvmarathon
 
I begyndelsen af maj mødes løbere i massevis for at gennemføre Lillebælt Halvmarathon i områderne omkring Middelfart og Fredericia. Ruten er ikke offentliggjort endnu, men vi forventer, at det lokalt vil betyde midlertidige omlægninger og lukninger af veje, hvilket kan give tæt trafik i løbet af dagen. Mere information følger i løbet af foråret.
 
12. maj: Aalborg halvmaraton
 
Denne søndag midt i maj afholdes Aalborg Halvmarathon, der hvert år samler løbeentusiaster fra nær og fjern. Ruten går bl.a. gennem Limfjordstunnelen på E45 Nordjyske motorvej, hvor der i tidsrummet 07:00-10:00 kun vil være ét spor farbart i begge retninger. Det kan give noget tæt trafik og forlænget rejsetid i begge retninger, så skal man nå frem til et bestemt tidspunkt den dag, kan man med fordel køre i god tid. Skal man gennem Aalborg by, må man desuden forberede sig på, at det kan tage lidt længere tid end normalt.
 
16.-19. maj: Døllefjelde Musse Marked - Storebededagsferien
 
For 40. gang kan man få en masse oplevelser på Døllefjelde Musse Marked i storebededagsferien, hvor mange gæster slår vejen forbi. Trafikken til og fra markedet kan give periodevis tæt trafik på Sydmotorvejen omkring <46> Sakskøbing og på rute 283 Nystedvej frem mod markedspladsen, især om fredagen på selve storebededag.
 
17.-19. maj: Korskro Hestemarked - Storebededagsferien
 
Traditionen tro kan man bruge storebededagsferien på Korskro hestemarked. Markedet er meget besøgt, så der kan være periodevis tæt trafik på Esbjergmotorvejen ved <73> Korskro og på rute 11 frem mod hestemarkedet, især på storebededag midt på dagen.
 
19. maj: Copenhagen Marathon - Storebededagsferien
 
For 40. år i træk lægger hovedstaden gader til det populære løb, Copenhagen Marathon. Vi forventer, at ruten vil krydse store dele af København og Frederiksberg, så skal man igennem byen den dag, kan man regne med at møde en del veje der er ensrettede, spærrede eller omdirigerede. Mere information om rute og trafikale forhold følger i løbet af foråret.
 
22.-26. maj: Equitour – Ridestævne
 
Fra onsdag den 22. maj til søndag den 26. maj samles en masse ryttere til ridestævnet, Equitour Aalborg.
Det finder sted i Uggerhalne, og vi forventer, at det kan give periodevis tæt trafik på E45 Frederikshavnmotorvejen i begge retninger på selve frakørslerne <18> Vodskov N og <17> Lyngdrup, især om lørdagen. Det kan også give lidt forlænget rejsetid lokalt på de mindre veje i området.
 
25. maj: Cykelstafetten
 
Den sidste lørdag i maj kan man cykle med i Cykelstafetten, der fører deltagerne rundt om i Holte og omegn. Dem der ikke skal deltage i stafetten, men derimod skal køre i bil i området samme dag, må regne med lidt forlænget rejsetid. For cyklisterne har denne dag førsteret til vejene, og mandskab vil dirigere trafikken manuelt. Man kan finde mere information om ruten på stafettens hjemmeside.
 
25.-26. maj: Aalborg Karneval
 
Den sidste weekend i maj bliver der fest i Aalborgs gader, når det årlige Aalborg Karneval inviterer indenfor. 70.000 udklædte deltagere samles til en parade igennem byen, og det kan betyde omlægning af busruter og trafikrestriktioner i Aalborg bymidte, der kan gøre det svært at komme igennem byen disse dage. Man må forberede sig på forlænget rejsetid. Man kan finde mere information på karnevallets hjemmeside.
 
29. maj-2. juni: CPH Distortion – Kristi himmelfartsdagene
 
I disse dage vil Copenhagen Distortion holde folkefest i en ny bydel i København hver dag. Det betyder, at der bliver lukket ned for trafik og almindeligt gadeliv i dags- og aftentimerne i ét boligkvarter ad gangen for at give plads til festlighederne. Trafikalt betyder det, at store dele af Nørrebro, Vesterbro og Refshaleøen vil være svære at komme til og igennem med bil enkelte dage. Man kan finde mere information på festivalens hjemmeside.
 
30. maj-2. juni: Hjallerup marked – Kristi himmelfartsdagene
 
Hvert år trækker Hjallerup Marked  tusindvis af gæster til, og det kan til tider mærkes på trafikken. Vi forventer, at det vil give lidt tæt trafik om lørdagen midt på dagen på E45 Frederikshavnmotorvejen i begge retninger på selve frakørslerne <17> Lyngdrup og <16> Hjallerup. På de mindre veje i området kan der forekomme tæt trafik både lørdag og søndag i tidsrummet kl. 10-15.
 
31. maj-2. juni: Roskilde Dyrskue – Kristi himmelfartsdagene
 
Roskilde Dyrskue inviterer igen i år til markedsdage på dyrskuepladsen, og det vil påvirke trafikken. Vi forventer, at der vil være periodevis tæt trafik på Holbækmotorvejen omkring frakørslerne <12> Roskilde S, <13> Ringstedvej og <14> Roskilde V, især i formiddagstimerne fredag og lørdag. Det gælder også for rute 14 Ringstedvej og rute 6 Køgevej samt for de mindre veje omkring selve dyrskuepladsen. Så trafikanter må forberede sig på forlænget rejsetid i disse dage.
 
 
Juni
 
 
6.-8. juni: Northside Festival - Pinseferien
 
Northside Festival vil igen i år trække musikelskere til Aarhus, og det vil påvirke trafikken på og omkring Søren Frichs Vej i Åbyhøj. Derudover skal man være forberedt på, at der kan være periodevis tæt trafik på henholdsvis Viby Ringvej og Vestre Ringgade i forbindelse med arrangementet. Man kan finde mere information om festivalen på deres hjemmeside.
 
7.-10. juni: Københavns Karneval - Pinseferien
 
I weekenden den 7.-10. juni kan man opleve brasiliansk kultur i indre by i København, når det årlige Københavns Karneval rammer byen. Den store parade vil hovedsagligt foregå i området omkring Strøget ml. Kongens Nytorv og Rådhudspladsen, og vil derfor primært påvirke trafikken i indre by. Den præcise rute kan findes på karnevallets hjemmeside inden længe.
 
8. juni: Rock under broen - Pinseferien
 
Lørdag den 8. juni er der Rock under broen på Fyn, og det giver en risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid på E20 frem mod <58b> Middelfart, især i retning mod Fyn over Ny Lillebæltsbro, især midt på dagen. Det sker især fordi Gl. Lillebæltsbro fortsat er spærret pga. for biltrafik pga. reparationsarbejde. Der vil også være tæt trafik på de mindre veje. Man kan med fordel køre i god tid og undgå at holde i kø.
 
10. juni: Royal Run - Pinseferien
 
Igen i år tager Hans Kongelige Højhed Kronprinsen teten og løber for i Royal Run mandag den 10. juni, 2. pinsedag. Der løbes i Aalborg, Aarhus, Købehavn/Frederiksberg, på Bornholm og på Færøerne. Man skal være opmærksom på, at flere veje vil være afspærrede, ensrettede eller omdirigerede i løbet af dagen i forbindelse med løbet. Man kan med fordel holde sig orienteret på løbets egen hjemmeside.
 
16. juni: Aarhus City Halvmarathon
 
Søndag den 16. juni er der løbegilde i Aarhus, når Aarhus City Halvmarathon folder sig ud. Det kan betyde forlænget rejsetid for dem, der vælger at køre igennem byen i bil pga. ensretninger, delspærringer og omkørsler. Man kan holde sig opdateret på rute og lignende på løbets hjemmeside.
 
 
 
 ​​​​
 

 Vores råd til køreturen

 

 

• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder

•​ ​Søg aktuel trafikinformation, inden du kører ud  

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende

Oprettet
31-08-2016.
Senest opdateret
05-03-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index