Søg

Kommende begivenheder


Her kan du læse om vores forventninger til trafikken i forbindelse med større begivenheder. 

450x119-kommende-begivenheder NY (5).jpg

 

April

26.-29. april 2018: Døllefjelde Musse Marked - Storebededagsferien

I Store bededagsferien er der traditionen tro Døllefjelde Musse Marked, hvor ca. 120.000 gæster kommer forbi. Det kan give periodevis tæt trafik på Sydmotorvejen omkring <46> Sakskøbing og på rute 283 Nystedvej. Man kan finde mere information på arrangementets hjemmeside.

27.-29. april 2018: Korskro Hestemarked – Storebededagsferien

Mange bruger Store bededagsferien til at besøge Korskro hestemarked, og det kan give periodevis tæt trafik på Esbjergmotorvejen ved <73> Korskro og på rute 11 frem mod hestemarkedet, især midt på dagen. Man kan finde mere information om arrangementet på markedets hjemmeside.

29. april 2018: Den grønne halvmaraton – Storebededagsferien

I år afholdes Den grønne halvmaraton i og omkring Lyngby, hvor løbere fra nær og fjern mødes for at gennemføre løbet. Lyngby Hovedgade vil være spærret for trafik på dagen, og ligeledes kan andre veje også være midlertidigt lukkede, omdirigerede eller ensrettede i dagens løb. Man kan finde mere information på løbets hjemmeside.

Maj

4.-20. maj 2018: VM-finale i Ishockey

Igennem maj måned kan man opleve VM i Ishockey i Jyske Bank Boxen i Herning og i Royal Arena i København. Ved kampene i Herning kan det give periodevis tæt trafik omkring Messemotorvejens frakørsler <41> Lind og <42> Herning V. I København vil der i hele perioden kun være ét spor farbart på Hannemanns Allé, og det kan betyde tæt trafik på Øresundsmotorvejens frakørsel <19> Ørestad, såvel som på de nærliggende, mindre veje i myldretiden og i tidsrummet lige før kampene. Man kan finde mere information om arrangementet på hjemmesiden.

5. maj 2018: Lillebælt Halvmarato​n

Igen i år samles løbere for at gennemføre Lillebælt Halvmaraton. Denne gang krydser løberuten Den gamle Lillebæltsbro, der i anledningen vil være spærret i tidsrummet kl. 13:30-17. Vi forventer, at det vil give perioder med tæt trafik og kødannelse på den Ny Lillebæltsbro i retning mod Fyn frem mod og på frakørsel <58b> Middelfart i løbet af eftermiddagen. Det samme gælder på Fynske motorvej i modsatte retning omkring frakørsel <57> Nørre Aaby og <58a> Middelfart Ø. Risikoen er størst i tidsrummet kl. 12-14, hvor løberne ankommer. Løberuten går gennem Middelfart og dele af Fredericia, så skal man ud og køre i området denne lørdag, skal man vide, at der lokalt vil være ensrettede, omdirigerede eller midlertidigt lukkede veje. Der vil dog være omkørselsskilte på stedet.

13. maj 2018: Copenhagen Marathon – Kristi Himmelfartsferien

Søndag den 13. maj vil tusindvis af mennesker løbe gennem hovedstadens gader for at gennemføre maratonen. Hele ruten vil være spærret for bil- og bustrafik fra kl. 7-16 på dagen, og vejene omkring ruten kan i løbet af dagen blive ensrettet, spærret eller omdirigerede.

Ruten forløber gennem bydelene Islands brygge, Indre by, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg. Skal man til eller fra disse områder på dagen, kan man finde mere information om ruten og trafikale konsekvenser her: Copenhagen Marathon

18.-20. maj 2018: Københavns Karneval - Pinseferien

I weekenden den 18.-20. maj kan man opleve parader med dansere og musikanter i indre by i København, når det årlige Københavns Karneval løber af stablen. Paraderne vil hovedsagligt foregå i området omkring Strøget ml. Kongens Nytorv og Rådhudspladsen, og vil derfor primært påvirke trafikken i indre by, hvor det i perioder vil være svært at komme frem med bil i trafikken.

21. maj 2018: Royal Run - Pinseferien

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har i anledning af sin 50 års fødselsdag mandag den 21. maj inviteret befolkningen til at løbe med ham. Løbet foregår i 5 forskellige byer i løbet af dagen; Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og Købehavn/Frederiksberg. Skal man ind til eller gennem disse byer, skal man være opmærksom på, at flere veje vil være afspærrede, ensrettede eller omdirigerede i løbet af dagen. Man kan med fordel holde sig orienteret på løbets egen hjemmeside: Royal Run

23.-27. maj 2018: Equitour Aalborg

Fra onsdag d. 23. maj til søndag d. 27. afholdes ridestævnet ”Equitour Aalborg” i Uggerhalne, hvor ryttere fra flere lande dyster mod hinanden i spring og dressur. Det kan give periodevis tæt trafik på E45 Frederikshavnmotorvejen i begge retninger på selve frakørslerne <18> Vodskov N og <17> Lyngdrup. Det kan også give lidt forlænget rejsetid på de lokale veje nær stævnet.

26. maj 2018: Aalborg Karneval

Traditionen tro afholdes Aalborg Karneval den 26. maj, hvor op til 70.000 udklædte deltagere samles for at gå parade gennem Aalborg bymidte og holde fest. Det betyder omlægning af busruter, og trafikrestriktioner i Aalborg bymidte, der kan gøre det svært at komme frem i trafikken denne dag.

30. maj-3. juni 2018: Copenhagen Distortion           

For 20. år i streg afholdes Copenhagen Distortion, hvor en ny bydel hver dag lukkes ned for trafik og almindeligt gadeliv i dagstimerne for at give plads til festlighederne. Trafikalt betyder det, at store dele af Nørrebro, Vesterbro og Refshaleøen vil være svære at komme til og igennem med bil enkelte dage.

Man kan finde mere information om arrangementet her: Distortion

31. maj – 3. juni 2018: Hjallerup marked

Hjallerup Marked finder sted igen i år, og man regner med, at 200.000 gæster vil deltage i arrangementet. Vi forventer, at det vil give lidt tæt trafik om lørdagen midt på dagen på E45 Frederikshavn motorvejen i begge retninger på selve frakørslerne <17> Lyngdrup og <16> Hjallerup. På de nærliggende lokalveje kan der forekomme tæt trafik både lørdag og søndag i tidsrummet kl. 10-15.

7.-9. juni 2018: North Side Festival

I Aarhus afholdes den årlige musikfestival Northside fra den 7.-9. juni i Ådalen. Arrangementet vil primært påvirke trafikken på og omkring Søren Frichs Vej i Åbyhøj. Derudover skal man være forberedt på, at der kan være periodevis tæt trafik på henholdsvis Viby Ringvej og Vestre Ringgade i forbindelse med arrangementet.

8.-10. juni 2018: Roskilde Dyrskue

Anden weekend af juni afholdes Roskilde Dyrskue, hvor op mod 90.000 gæster slår vejen forbi. Trafikalt kan det betyde periodevis tæt trafik på Holbækmotorvejen omkring frakørslerne <12> Roskilde S, <13> Ringstedvej og <14> Roskilde V, især i formiddagstimerne fredag og lørdag. Det gælder også for rute 14 Ringstedvej og rute 6 Køgevej samt for de mindre veje omkring selve dyrskuepladsen. Trafikanter må derfor forberede sig på lidt forlænget rejsetid på vejene i området, mens dyrskuet står på.

24. juni 2018: Aarhus City Halvmaraton

Søndag den 24. juni kan man løbe gennem gaderne i Aarhus sammen med de andre deltagere i Aarhus City Halvmaraton. Det vil betyde, at det kan være svært og tidskrævende at komme frem i bil i Aarhus midtby i tidsrummet kl. 9-14 pga. delspærringer, ensretninger og midlertidige omlægninger af trafikken. Man kan finde ruten og mere information på løbets hjemmeside.

27. juni-1. juli 2018: Riverboat Jazz Festival – Sommerferien

I den sidste weekend af juni afholdes den årlige Riverboat Jazz Festival. Vi forventer ikke, at det vil give større forsinkelser, men skal man gennem Silkeborg by i disse dage må man forberede sig på, at der kan være periodevis tæt trafik.

28.-30. juni 2018: Kløften Festival – Sommerferien

I Haderslev står den på musikfestival i den sidste weekend af juni. Det kan give tæt trafik på vejene i lokalområdet, så skal man ud og køre i Haderslev by i disse dage, må man forberede sig på, at det kan være sværere at komme igennem byen med bil end normalt. Man kan finde mere information på hjemmesiden:

Kløften Festival.

28.-30. juni 2018: Tinderbox Festival – Sommerferien

I Tusindårsskoven i Odense by afholdes Tinderbox Festival igen i år. Vi forventer ikke, at det vil give de store problemer på de større veje, men det kan betyde, at der vil være flere biler i området over weekenden, og trafikanter på derfor forberede sig på, at det kan give eventuelle forsinkelser.

30. juni 2018: Sjælland rundt – Sommerferien

Lørdag den 30. juni vil der være mange cyklister på vejene rundt om i det midtsjællandske terræn i forbindelse med løbet Sjælland rundt. Det kan betyde en smule forsinkelse på de mindre veje, men ellers forventer vi ikke de store problemer. Vil man alligevel undgå at køre langs cykelruten, ligger den tilgængelig på løbets hjemmeside.

30. juni-7. juli 2018: Roskilde festival – Sommerferien

Traditionen tro afholdes Roskilde Festival i Roskilde by, hvor op imod 130.000 gæster samles om musikken. Vi forventer, at det vil give perioder med tæt trafik og mindre kødannelse på Holbækmotorvejen omkring Roskilde, især i retning mod Holbæk, frem mod frakørsel <12> Roskilde S. På rute 6 Køgevej vil man formodentlig også kunne opleve kødannelse og forlænget rejsetid, mens festivallen står på. Det vil især være lørdag den 30. juni, onsdag den 4. juli og lørdag den 7. juli.​ 


 

 Vores råd til køreturen

 

• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder

•​ ​Søg aktuel trafikinformation, inden du kører ud 

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende

Oprettet
31-08-2016.
Senest opdateret
19-04-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index