Søg

Forventninger til juletrafikken 2017

Julen byder i år på enkelte dage med mange biler på vejene og perioder med forsinkelser flere steder i landet. Trafikken bevæger sig hovedsageligt på tværs af landet mellem Hovedstadsområdet og Jylland, men også på E45 mellem Kolding og Aarhus skal man forvente tæt trafik. Vi forventer, at d. 23. og d. 26. december bliver de største rejsedage. 

Juletrafikken vil især kunne mærkes på:

E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
E45 mellem Kolding og Aarhus
Køge Bugt Motorvejen
E20 Vestmotorvejen
Rute 21 til og fra Sjællands Odde

Inden man kører ud, anbefaler vi, at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på sin rute på trafikinfo.dk eller via vores app Trafikinfo.Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken og er der problemer, kan man måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.

Ny grafik julekalender.jpg


Udrejsetrafikken

Fredag d. 22. december blander den første udrejsetrafik sig med eftermiddagsmyldretiden, hvilket især vil kunne mærkes på motorvejene omkring de større byer. Ferietrafikanter vil derfor kunne opleve tæt trafik i tidsrummet kl. 14-18.
23. december er den travleste udrejsedag, og vi forventer tæt trafik og risiko for kødannelser i tidsrummet kl. 10-16 – værst i middagstiden fra kl. 11-13. Trafikken bevæger sig hovedsageligt på tværs af landet fra Hovedstadsområdet mod Jylland og vil i særdeleshed kunne mærkes hen over Fyn og på E45 mellem Kolding og Aarhus. Juleaftensdag d. 24. december forventer vi en rolig dag på vejene.

Hjemrejsetrafik d. 26. december

Erfaringerne viser, at 2. juledag er en af årets største rejsedage, og vi forventer tæt trafik og risiko for kødannelser i tidsrummet kl. 9-17 - dog med flest biler på vejene mellem kl. 10-14.
Hjemrejsetrafikken vil primært bevæge sig fra Jylland mod København via Fyn og Sjællands Odde.

Kommer der sne og blæst i år? 

Vores forventninger til juletrafikken er baseret på erfaringer og tal fra tidligere år, men den helt store ubekendte faktor i juledagene er altid vejret. Det vil uden tvivl være til stor gene for juletrafikken, hvis vi får en periode med frost og snefald. Sker det, vil det medføre en væsentligt større risiko for længere rejsetider på grund af vanskelige forhold på vejene og samtidig øge risikoen for uheld, hvilket forsinker trafikken yderligere. Hvis der kommer vintervejr, kan man finde detaljerede vinterinformationer, med betydning for trafikken, på både vintertrafik.dk og i appen Vintertrafik.

Også kraftig blæst kan volde besvær i juledagene pga. risikoen for lukkede veje og restriktioner på mange af de større broer, hvilket vi bl.a. så under stormen Urd, der ramte Danmark 2. juledag sidste år.


REVIDERET JULEKORT 17.jpg

Grænsekontrol

Pga. grænsekontrol er der risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse for de trafikanter, som skal mod Danmark. Vi forventer dog ikke store forsinkelser i julen, da juletrafikken hovedsageligt vil bevæge sig på tværs af landet, men vi anbefaler fortsat, at man så vidt muligt planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede perioder. 
 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og viden om trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr. 

 

 Vi anbefaler

 
​​
- Kør uden for de mest trafikerede tidsrum

- Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen

- Søg aktuel trafikinformation før og under rejsen på ​trafikinfo.dk eller appen Trafikinfo

- Sæt ekstra tid af til din rejse

- Kør efter forholdene og hold god afstand til de forankørende

- Hav tæpper, evt. en skovl og noget at drikke med i bilen
​​
Oprettet
23-11-2016.
Senest opdateret
20-12-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index