Søg

Forventninger til trafikken omkring Kristi himmelfartsdag 2017

Dagene omkring Kristi himmelfartsdag d. 25. maj byder sædvanligvis på perioder med tæt trafik og risiko for forsinkelser flere steder i landet. Mange vælger at tage i sommerhus eller på familiebesøg, og den øgede trafik vil hovedsageligt kunne mærkes på tværs af landet mellem Sjælland og Jylland. Derudover kan trafikanter forvente tæt trafik i de store sommerhusområder og på Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland
kr.himmelfart-prognose.jpg


Vi forventer perioder med tæt trafik på følgende strækninger:
Køge Bugt Motorvejen 
Vestmotorvejen 
Rute 21 til og fra Sjællands Odde
Fynske Motorvej
Østjyske motorvej (særligt omkring Trekantområdet)
Sønderjyske Motorvej
Sydmotorvejen


Når der er mange biler på vejene, er risikoen for uheld større, og konsekvenserne for den øvrige trafik er mere omfattende. Vi opfordrer derfor til at køre med omtanke og holde afstand.​

trafikinfo.dk​ ​og i app’en Trafikinfo​ kan man altid finde aktuel information om trafikken her- og-nu.

Udrejsedage - tæt trafik på tværs af landet

Den altovervejende trafik på udrejsedagene bevæger sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde. Der vil også være meget trafik mod sommerhusområderne - især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Onsdag d. 24. maj er den største udrejsedag. Her blander udrejsetrafikken sig med eftermiddagsmyldretiden, og det betyder ekstra forsinkelser på udfaldsvejene fra de store byer. Både pendlere og ferietrafikanter skal derfor være opmærksomme på, at der kan være mere trafik end normalt i tidsrummet kl. 14-20.

På Kristi himmelfartsdag torsdag d. 25. maj forventer vi tæt trafik i tidsrummet kl. 10-15. Trafikken vil især kunne mærkes på hovedfærdselsårene fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde. 

Hjemrejsetrafikken 

Hjemrejsetrafikken falder primært søndag d. 28. maj og trafikken vil hovedsageligt bevæge sig fra Jylland mod Sjælland via Fyn og Sjællands Odde.

Normalt fordeler hjemrejsetrafikken sig mere jævnt end trafikken på udrejsedagene, så vi forventer ikke store forsinkelser. 

I tilfælde af rigtig godt vejr vil mønsteret dog være anderledes. I så fald ser vi typisk, især i disse miniferier, at mange vælger at køre senere hjem, og trafikken derfor samles sidst på dagen, hvilket medfører større pres på vejene. 


kr.himmelfart_kort_450px.jpg

​Flere biler i sommerhusområderne

Mange tager i sommerhus i miniferierne, og det er ensbetydende med en øget trafikmængde til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.


Dyrskue kan påvirke trafikken omkring Roskilde

Den 26.-28. maj er der Roskilde Dyrskue, hvilket normalt medfører tæt trafik på Holbækmotorvejen omkring hhv. frakørsel <12> Roskilde S, frakørsel <13> Ringstedvej og frakørsel <14> Roskilde V. Derudover vil de større veje mod Roskilde også være belastede – det gælder især rute 14 Ringstedvej og rute 6 Køgevej. Det er hovedsageligt i formiddagstimerne, og især om lørdagen, at trafikanter skal være opmærksomme på risiko for kødannelser i området.​
Da der plejer at være stort pres på frakørsel <12>, opfordrer vi trafikanter, der skal til dyrskuet, til også at benytte frakørsel <10>.


Vejarbejde på E20 Esbjergmotorvejen kan give forlænget rejsetid

Trafikanter på E20 Esbjergmotorvejen skal i Kristi himmelfartsdagene være opmærksomme på, at der især onsdag og fredag aften er risiko for forlænget rejsetid og kødannelser i tidsrummet kl. 17 - 20 pga. vejarbejde mellem Bramming og Esbjerg. I forbindelse med vejarbejdet vil til- og frakørslerne <73> Korskro og <74> Esbjerg Lufthavn periodevist være spærret. Trafikanter opfordres i stedet til at benytte <72> Bramming og <75> Esbjerg N. Afsæt derfor ekstra rejsetid, hvis du skal mod de store sommerhusområder på Vestkysten i aftentimerne. Læs mere om vejarbejdet på trafikinfo.dk​.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og viden om de trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr. Vi anbefaler derfor altid, at trafikanter holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation via vores hjemmeside, trafikinfo.dk eller via vores app ’Trafikinfo’.
​​
Kommende-Begivenheder_209x115px.jpg

 

 Vores ferieråd til køreturen

 
• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder

• Søg aktuel trafikinformation inden du kører ud

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende​​

Oprettet
10-05-2017.
Senest opdateret
24-05-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index