Søg

Forventninger til trafikken i julen 2015

Julen i år byder som sædvanlig på nogle hektiske dage i trafikken på tværs af landet.

Primært vil der være mest tryk på i vestgående retning, fra Hovedstadsområdet mod Jylland, samt i nord og sydgående retning i Jylland, mellem Århus og Kolding.

Udrejse

I år falder julen på en torsdag, og derfor vil de travleste dage i trafikken være tirsdag d. 22. og onsdag d. 23. december i tidsrummet 09:00 – 18:00. Det vil i særdeleshed kunne mærkes på de større veje ud af København, hen over Fyn og i Jylland mellem Kolding og Århus.

Yderligere vil mange danskere vælge at drage på juleferie allerede fra weekenden før juleaften. Derfor skal man være opmærksom på større risiko for meget tæt trafik, allerede fra fredag d. 18. december, hvor eftermiddagsmyldretiden møder den første juleferietrafik.

Hjemrejse

De travle hjemrejsedage vil være fordelt over seks dage fra søndag d. 25. december til onsdag d. 30. december.

Erfaringerne viser, at juleferiens hjemrejsetrafik er mere fordelt end udrejsetrafikken. Vi forventer  nogle dage med en del tæt trafik, men uden den hektiske spidsbelastning, som man oplever i dagene før juleaften.

Hjemrejsetrafikken vil primært være tæt i østgående retning på tværs af landet, i særdeleshed hen over Fyn mod Storebælt og over Sjælland mod hovedstaden. 

Vejret – får vi en hvid jul i trafikken?

Vores forventninger til trafikken i julen er baseret på erfaringer og statistikker fra tidligere år, men den helt store ukendte faktor i juledagene er vejret!

Ganske vist er en hvid jul smukkest, men det vil uden tvivl have stor indflydelse på trafikken, hvis vi får en jul med frysende temperaturer og snefald. Det vil medføre væsentligt større risiko for længere rejsetider på grund af vanskelige forhold på vejene, samt en større risiko for uheld eller andre hændelser, som kan forsinke trafikken.

Også kraftig blæst har vist sig at volde besvær i juledagene, ikke mindst på grund af risiko for restriktioner på de større broer.

Vores råd

  • Kør helst uden for de mest belastede perioder
  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen
  • Sæt ekstra tid af til din rejse
  • Kør efter forholdene
  • Hav tæpper, evt. en skovl og noget at drikke med i bilen


​Vejdirektoratets trafikprognoser afspejler, hvad der normalt gør sig gældende og bygger på trafiktællinger og vores viden samt erfaringer. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og pludseligt opståede trafikale gener som fx uheld eller dårligt vejr. Tjek derfor med fordel den aktuelle trafiksituation på enten vores hjemmeside Trafikinfo, eller på vores apps ’Trafikinfo’ og ’Vintertrafik’.
 

 Gå til

 
Oprettet
27-11-2015.
Senest opdateret
07-12-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index