Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet giver trafikanterne større rundkørsel i Viborg

Der er i dag kapacitetsproblemer i den store rundkørsel ved Holstebrovej/Ringvejen i det vestlige Viborg.Derfor er Vejdirektoratet nu gået i gang med at udvide rundkørslen, der i dag er et-sporet, til en to-sporet rundkørsel.
08. juni 2016
Det betyder samtidig, at de fire cykelsti-tunneller, der går under rundkørslen, også skal forlænges. Rundkørslen er i dag fembenet, men af trafiksikkerhedsmæssige grunde nedlægges tilslutningen til Livøvej. Vejdirektoratet er gået i gang med arbejdet, og den færdige rundkørsel forventes klar i december i år.  

Projektleder i Vejdirektoratet, Steen Ogstrup, fortæller at den færdige rundkørsel vil give bedre en trafikafvikling:  

”I myldretiden har vi problemer med, at trafikanterne sidder i kø for at komme ud i rundkørslen. Når rundkørslen får to spor, vil det give en markant forbedring af, hvor meget trafik den kan afvikle - og dermed mindre kø og langsom kørsel,” siger han.

Udnyt pladsen
En ting er dog de nye spor. Men for at få den fulde effekt af de nye spor, er det vigtigt at trafikanterne kører på den rigtige måde, pointerer Steen Ogstrup: 

”I Vejdirektoratet er vi klar over, at det kan være en udfordring for nogle trafikanter at køre i en tosporet rundkørsel. Men vi vil meget gerne opfordre alle til at udnytte pladsen bedst muligt, ellers får vi ikke den effekt, vi ønsker, siger han.  

Rundkørslen vil blive afmærket efter turbineprincippet, lige som rundkørslen længere syd på ved Vejlevej/Aarhusvej.   Det vil sige, at vejstriberne leder bilisten fra det inderste spor over til det yderste spor og til næste frakørsel. Skal man ikke køre fra, skal man køre i inderste spor.  

Få hjælp: se Vejdirektoratets video om kørsel i tosporede rundkørsler
Generelt og lidt forenklet sagt, så skal alle trafikanter, der ikke skal videre ad første frakørsel, benytte rundkørslens inderste spor.  

Se hvordan i denne video, som Vejdirektoratet har lavet.
 
 
 
Trafikken opretholdes i hele anlægsperioden
Trafikanterne i rundkørslen skal forvente, at der i perioder vil være ekstra kø og langsom kørsel under anlægsarbejdet, men al trafik vil blive opretholdt, mens der bygges.    

Yderligere oplysninger eller kommentarer:  
Projektleder i Vejdirektoratet, Steen Ogstrup. Tlf. 7244 2257. Email: sco@vd.dk Kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet, Bjørn Kock Sørensen. Tlf. 7244 2316. Email: bjks@vd.dk
Oprettet
07-06-2016.
Senest opdateret
08-06-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index