Søg
Pressemeddelelse

Trængsel skaber uforudsigelige køer på vejene

Ny måling på den Østjyske Motorvej viser meget skiftende rejsetider
03. oktober 2017
RejsetidE45_statsvejnettet2017-LSA.JPG

​Trafikken på de danske motorveje er steget støt siden 2010. Og den øgede trængsel er nu begyndt at give sig udslag i en mere uforudsigelig trafikudvikling, hvor der nærmest uden varsel kan opstå køer på de store veje.  
 
”Det er naturligvis frustrerende for bilisterne, for det opleves ofte som yderst irriterende, når man skal bruge sin kostbare tid på at vente i en uventet kø på motorvejen,” siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.  
 
Problemet ses blandt andet på den Østjyske Motorvej E45 mellem Skanderborg og Aarhus, der er en af de travleste motorvejsstrækninger herhjemme. Her viser målinger fra Vejdirektoratets årsrapport Statsvejnettet, at der er store udsving i den daglige rejsetid.  
 
Nogle dage tager det kun 2-5 minutter ekstra i myldretiden at køre gennem strækningen. Men andre gange kan man opleve en forlænget rejsetid på helt op til tyve minutter.  
 
Årsagen skal i høj grad findes i den voldsomme trafikvækst, som den Østjyske Motorvej har oplevet i de senere år.   Ifølge Vejdirektoratets målinger er der kommet 25 procent flere biler på strækningen siden 2010. Og den øgede trafik giver en tætpakket motorvej, specielt i myldretiderne, hvor der ikke skal særligt meget til, før det udløser mærkbare forsinkelser.  
 
Ifølge Niels Tørsløv er især det faktum, at rejsetiden er blevet mere uforudsigelig, til gene for bilisterne.  
 
”Vi planlægger alle vores dag efter, hvor lang tid det tager at komme fra det ene sted til det andet. Derfor kan det være meget irriterende og stressende for trafikanterne, når de bliver fanget i uventede køer på vejene.”  
 
Der er dog gode nyheder på vej for trafikanterne i Østjylland. Vejdirektoratet er lige nu ved at udvide den Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus med et ekstra spor i hver retning. Niels Tørsløv forventer, at det vil skabe markant bedre forhold for trafikanterne på den strækning, når de nye spor er klar.  
 
”Det fjerner dog ikke den generelle udfordring med, at den vedvarende stigende trafik skaber mere uforudsigelige rejsetider på motorveje flere steder i landet,” siger han.  
 
Læs hele Statsvejnettet.
 
Fakta om E45:
Den Østjyske Motorvej E45 er en af Danmarks travleste motorveje.
Der kører omkring 60.000 køretøjer i døgnet på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus.
Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udvide motorvejen mellem Skanderborg S og Aarhus S med et ekstra spor i hver retning.
Udvidelsen forventes at være færdig i slutningen af 2019.  
 
Yderligere oplysninger:
Trafikdirektør Niels Tørsløv, tlf. 7244 3405, mail: nit@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk 
Oprettet
03-10-2017.
Senest opdateret
03-10-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index