Søg
Pressemeddelelse

Nordlige forbindelsesveje til Holstebromotorvejen åbner nu

Både udvidelsen og forlængelsen af Nordre Ringvej i Holstebro åbner nu.
30. oktober 2017
​En milepæl i anlægsarbejdet med Holstebromotorvejen bliver nået nu. Den 2. november er entreprenøren Barslund A/S færdig med to stykker veje, som henholdsvis forbedrer vejforbindelsen fra motorvejen nordvest om byen i retning mod Lemvig, og skaber forbindelse til Holstebromotorvejen mod syd.

Se de to stykker veje på kortet her

På strækningen mellem Mozartvej og Vilhelmsborgvej har entreprenøren bygget en cirka 2,5 kilometer tosporet landevej. Det er en forlængelse af Nordre Ringvej, som skal forbedre vejforbindelsen fra den kommende motorvej til området i retning mod Lemvig. 

Desuden er Krunderupstien blevet ført under Nordre Ringvejs forlængelse. Krunderupstien giver gode muligheder for gående og cyklister at komme sikkert under Nordre Ringvej.

Samtidig står udvidelsen af Nordre Ringvej mellem Struer Landevej og Hjermvej klar. Strækningen på cirka en kilometer er blevet forlagt og udvidet til en firesporet landevej, som skal føre videre mod øst over i Holstebromotorvejens linjeføring mod Herning.

Ved Struer Landvej og Hjermvej er de gamle rundkørsler fjernet, og der er opsat nye signalanlæg. Ved Hjermvej, hvor motorvejen starter/slutter, vil der være direkte adgang ind i Holstebros store erhvervsområde ved Måbjerg og Nupark.

Vejdirektoratets projektleder for Holstebromotorvejens nordlige del, Janie Winther Ipsen, glæder sig over, at arbejdet med Nordre Ringvejs tilpasning til Holstebromotorvejen nu er vel overstået til tiden.

”Forbindelsen fra et byområde til et nyt stykke motorvej er altid vigtig, og nu da de to entrepriser med ombygning og forlængelse af Nordre Ringvej står færdig, kan borgerne i Holstebro-området se frem til at få let adgang til den kommende motorvej. Det gælder både for dem, som bor i, eller lige omkring, Holstebro, og dem som kommer lidt længere væk fra mod nordvest. Den direkte adgang til Holstebros store erhvervsområde betyder desuden, at Struer Landevej vil blive aflastet for en del af den tunge trafik, når motorvejen åbner,” siger Janie Winther Ipsen. 

Arbejdet med udvidelsen og forlængelsen af Nordre Ringvej startede i juni 2016, og Vejdirektoratet benytter også lejligheden til at sige tak for at et godt samarbejde med entreprenøren Barslund A/S.

Hele Holstebromotorvejen åbner inden udgangen af 2018.


Yderligere oplysninger:
Janie Winther Ipsen, projektleder: 7244 2342, jwi@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
27-10-2017.
Senest opdateret
30-10-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index