Søg
Pressemeddelelse

Fælles første spadestik taget på Fjordforbindelsen Frederikssund

Entreprenørens maskiner er kørt i stilling, og medarbejderne står klar til at gå i gang med at anlægge første etape af Fjordforbindelsen Frederikssund. 
25. april 2016
Selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund satte mandag den 25. april officielt arbejdet med en motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord i gang med et første spadestik.  
 
Spadestikket blev taget i fællesskab af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund, og bestyrelsesformand Leif Tullberg. De mange borgere på pladsen greb også fat i en spade og hjalp til med at sætte gang i byggeriet.  
 
 
 
Over 300 mennesker deltog i arrangementet ved Marbækvej og havde en flot udsigt over Roskilde Fjord og det sted, hvor den kommende motortrafikvej og bro skal anlægges.
 
Til gavn for væksten
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der har været tæt på projektet ad flere omgange og havde set frem til denne dag, sagde blandt andet:  
 
”Om nogle år vil omkring 13.000 biler bruge broen hver dag. Den enkelte bilist vil spare tid, og det er tid, der i stedet kan bruges på familie og fritid.”  
 
”Der vil komme en mere effektiv adgang til det øvrige vejnet, som også vil gavne væksten og erhvervslivet, både i København, kommunerne langs Frederikssund-fingeren og helt ud til Hornsherred,” fortsatte ministeren.  
 
Hornsherred kommer tættere på
John Schmidt Andersen, der er borgmester i Frederikssund, var også glad for at kunne sætte gang i byggeriet og understregede vigtigheden af en bedre forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred.  
 
”Jeg glæder mig over, at vi i dag tager første spadestik til en meget vigtig fjordforbindelse. Den kommende bro bliver en ny god forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred syd for den eksisterende bro, og vi bliver dermed endnu bedre forbundet i kommunen, samtidig med at den trafikale forbindelse til hovedstadsområdet styrkes. Det kommer til at gavne rigtig mange borgere og erhvervslivet. Ja, i dag er en stor dag for både Frederikssund Kommune og hele regionen, og vi glæder os til at følge med i anlægsarbejdet af Kronprinsesse Marys Bro,” siger borgmester John Schmidt Andersen.

 
Nu kommer broen
Bestyrelsesformanden for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, var også blandt dagens talere og udtrykte sin glædeBestyrelsesformanden for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, var også blandt dagens talere og udtrykte sin glæde:  
 
”Vejen hertil har været lang, men nu kommer broen – til gavn for hele regionen. Det er der grund til at fejre.”  
 
Udover taler bød arrangementet på en udstilling om projektet og nogle af entreprenørens køretøjer var også kørt frem, så de mange interesserede ved selvsyn kunne se, hvilke maskiner, der kommer til at præge området frem mod åbningen af broen i 2019.  
 
Baggrund
Vejdirektoratet skal bygge en ny fjordforbindelse, som går over Roskilde Fjord og forbinder Frederikssund og Hornsherred.  
 
Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.
 
Vejdirektoratet forventer, at åbne den nye fjordforbindelse for trafik i slutningen af 2019.  Målet med motortrafikvejen og broen er at forbedre fremkommeligheden og trafiksikkerhed i området samt forbedreforholdene for den regionale trafik specielt ind mod hovedstadsområdet.    
 
 
Yderligere oplysninger 
Projektchef Henrik Vincentsen, Vejdirektoratet, tlf.: 2811 4100
Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 72 44 3078​

Oprettet
25-04-2016.
Senest opdateret
27-04-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index