Søg
Pressemeddelelse

Danskerne er blevet klogere på skilte

Næsten 150.000 danskere har deltaget i Vejdirektoratets vejskiltekampagne og er blevet klogere på skiltenes betydning.
11. april 2017

De sidste to uger har 150.000 danskere kastet sig ud på en virtuel køretur med Vejdirektoratet for at teste deres skilteviden. ​Og det er særligt tre skilte, der volder os problemer.  

Vejskiltet med anbefalet hastighed, vognbaneskift og lokal hastighedsbegrænsning er de sværeste for danskerne. Cirka halvdelen af deltagerne - på tværs af køn og regioner – svarer nemlig forkert, når de bliver spurgt til skiltenes betydning.  

”Kampagnen har rykket ved danskernes forståelse af vejskiltene på en ny og sjov måde. Nu kender alle, der har taget testen, de sværeste skiltes betydning. Det kan være med til at mindske risikoen for, at der opstår farlige trafiksituationer, når trafikanterne fx skal skifte vognbane.” siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet    

Vejdirektoratet har i to uger sat fokus på de ni skilte, som danskerne har sværest ved at forstå i kampagnen ”Skilt med det”. Kampagnen er udformet som en virtuel køretur, hvor deltagerne tester, hvor godt de kender skiltenes betydning.


 


​Vi er alle gode bilister

Vejdirektoratet har fornylig spurgt danskerne, om de selv synes, de forstår vejskiltene. Her svarer ca. 2/3, at de i høj grad forstår de danske vejskilte.  

”Vi har en tendens til at overvurdere os selv og vores hukommelse i trafikken. Nogle gange er der brug for at genopfriske, hvad skiltene egentlig betyder. Så jeg kan kun anbefale, at man tager testen, hvis man endnu ikke har gjort det,” siger Niels Tørsløv.

De næste par måneder kan danskerne stadig teste sig selv.Tag testen her


 

 

 

 

Fakta

Vejskilte-testen er udviklet i samarbejde med Rigspolitiet, FDM og Dansk Kørelærer-Union.

  • Ca. 150.000 danskere har taget testen – heraf er ca. 60 % er mænd og ca. 89 % har kørekort. De landsdækkende resultater viser, at mænd klarer sig 2 % bedre end kvinder. Og dem med kørekort klarer sig 4 % bedre end dem uden kørerkort
  • De ni vejskilte, der indgår i testen, er de vejskilte, som danskerne har sværest ved at forstå. Det viser Vejdirektoratets målinger, der er baseret på brugerundersøgelser og input fra myndigheder
  • I testen bliver der spurgt ind til de ni vejskiltes betydning. Se de ni skiltes betydning her
  • I Danmark har vi omkring 300 forskellige vejskilte. I 2016 blev der introduceret 17 nye vejskilte. Se dem her

Yderligere oplysninger

Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet, 6193 0550, nit@vd.dk.dk

Rikke Liebst, kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet, 2570 3056, rili@vd.dk​

​​
Oprettet
11-04-2017.
Senest opdateret
11-04-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index