Søg
Pressemeddelelse

Danmarks første dynamiske ruderanlæg er klar til brug

Den 17. september åbner Vejdirektoratet den ombyggede til- og frakørsel 52 syd for Odense som Danmarks første dynamiske ruderanlæg. Vejdirektoratet forventer, at det nye anlæg bliver til stor glæde for trafikanterne.
13. september 2017
Der er lagt op til intet mindre end en Danmarkspremiere syd for Odense den 17. september. Her kan trafikanter til og fra den Fynske Motorvej og på Assensvej, som de første på dansk grund, køre gennem et dynamisk ruderanlæg.

Det er til- og frakørsel 52, som siden foråret har været under ombygning til det nye anlæg, som især anvendes med succes i USA. I et dynamisk ruderanlæg bytter trafikken bane henover motorvejen for derved at sikre konfliktfri venstresving ned mod motorvejen og samtidig skabe bedre plads til bilisterne i alle retninger.

Bliv klogere på kørselsprincipperne i den nye til- og frakørsel 52 i videoen her.

 

Højere kapacitet

Trængsel og kø gjorde det besværligt at komme til og fra Fynske Motorvej via rampekrydset i det gamle tilslutningsanlæg 52 i Odense SV, som var et sædvanligt ruderanlæg med to signalregulerede kryds - ét på hver side af motorvejsbroen. Det fik Vejdirektoratet til at tænke nyt og hente inspiration fra udlandet.

Projektleder Annette Jørgensen er tilfreds med, at projektet nu er gennemført, og regner med, at trafikanterne får stor gavn af den nye trafikløsning.


”Kapaciteten i et dynamisk ruderanlæg er væsentligt højere end i et traditionelt ruderanlæg. I forhold til et traditionelt udformet anlæg vil denne løsning give kortere samlet rejsetid og lavere forsinkelser for alle retninger. Det nye rampekrydsanlæg vil ligeledes kunne håndtere en eventuel fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense. Jeg vil gerne takke trafikanterne for tålmodigheden i ombygningsfasen, som medførte en del trafikale omlægninger med en vis gene for trafikanterne. Jeg håber, at alle bliver glade for det nye anlæg,” siger Annette Jørgensen.

 

Ministerbesøg markerer ibrugtagning

Også fra politisk hold er der opmærksomhed om Vejdirektoratets nu gennemførte projekt. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen slår således vejen forbi mandag den 18. september for at høre nærmere omkring anlægget og for at prøve at køre gennem det nye anlæg selv.

Transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig til at se anlægget på nærmeste hold.

”Som transportminister er jeg interesseret i, at vi løbende følger trafikken rundt omkring i Danmark og forsøger at forbedre trafikafviklingen, hvor det er muligt. Mange steder i landet er der trængsel ved til- og frakørslerne ved motorvejene, og det er nødvendigt at tænke nyt og kreativt for at finde de rette løsninger. Vejdirektoratet har ladet sig inspirere til den her ombygning af til- og frakørsel 52, som nu står færdig. Jeg hilser denne form for innovation velkommen og glæder mig til at prøve at køre i anlægget selv,” siger Ole Birk Olesen.Yderligere oplysninger:
Annette Jørgensen, projektleder: 7244 2782, ajor@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318,  kimi@vd.dk
Oprettet
13-09-2017.
Senest opdateret
13-09-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index