Søg
Pressemeddelelse

14 nye kilometer af Holstebromotorvejen står klar til november

Arbejdet på Holstebromotorvejen er gået hurtigere end forventet, så der til november åbner yderligere 14 kilometer af Holstebromotorvejen. Transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over effektiviteten i projektet.
12. september 2017
​Det går hurtigt med at anlægge Holstebromotorvejen. Faktisk så hurtigt, at Vejdirektoratet til november kan åbne for yderligere 14 kilometers motorvej mellem Herning og Holstebro.

Udvidelsesstrækningen mellem Sinding og Aulum, hvor den eksisterende motortrafikvej bliver udbygget til motorvej, samt det nye motorvejsstykke mellem Aulum og Tvis, åbner d. 27. november.


De 14 nye kilometer føjer sig til de 10 kilometer mellem Snejbjerg og Sinding – Messemotorvejen – som åbnede 28. maj i år. 

Ifølge tidsfristen i den anlægslov, der blev vedtaget af Folketinget i december 2013, skulle resten af Holstebromotorvejen blot åbne inden udgangen af 2018, men allerede til november får trafikanterne altså glæde af mere motorvej.

Transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen er glad for, at Vejdirektoratet er foran tidsplanen og lader det færdige stykke motorvej komme trafikanterne til gode. 

”Så sent som i foråret havde jeg fornøjelsen af at klippe snoren og åbne Messemotorvejen officielt. Dengang så jeg frem til 2018, hvor hele Holstebromotorvejen åbner. Nu er Vejdirektoratet så kommet foran planen og kan åbne 14 kilometer asfalt yderligere allerede i år. Det er en rigtig god nyhed for trafikanterne, og så ser jeg stadig frem til 2018, hvor hele Holstebromotorvejen åbner,” siger Ole Birk Olesen.

Vejdirektoratets områdechef for anlæg, Erik Stoklund Larsen, ser også frem til at åbne mere af Holstebromotorvejen før tid.

”Vi skulle først åbne de sidste stykker af Holstebromotorvejen inden udgangen af næste år, men det er Vejdirektoratets klare politik, at vi åbner vores veje, når de er klar. Så hvis vi bliver færdige med et stykke motorvej før tid, så åbner vi den også før tid. Nu kan vi åbne 14 kilometers sammenhængende motorvej allerede til november, så det gør vi,” siger Erik Stoklund Larsen. 


Yderligere oplysninger:
Erik Stoklund Larsen, områdechef: 7244 3449, esl@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk​Fakta om Holstebromotorvejen
 
Holstebromotorvejen bliver omkring 40 km lang. Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.

På strækingen er der otte tilslutningsanlæg, dalbroer over de store åer, en faunabro, faunapassager og et større antal broer, der fører kommuneveje og jernbanen over eller under motorvejen.

Messemotorvejen mellem Snejbjerg og Sinding åbnede i maj 2017, mens resten af motorvejen åbner inden udgangen af 2018. 

Det samlede anlægsbudget for motorvejen er 3,855 mia. kr.

Oprettet
11-09-2017.
Senest opdateret
12-09-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index