Søg

Våd vinter har krævet mere saltning mod glatte veje

Selv om vinteren indtil videre har været mild og våd, har vores saltbiler ikke holdt stille i garagen. Tværtimod. Når der er fugt i luften, og temperaturen ligger og vugger omkring frysepunktet, er det ekstra vigtigt at salte mod frysende våde veje.
23. januar 2018
 vinter.jpg

 
”Vores tal viser, at vi indtil videre i denne vinter faktisk har brugt lidt mere salt, end vi plejer at gøre på en normal gennemsnitsvinter,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet. 

”Det skyldes, at det kolde og fugtige vejr kræver en stor indsats mod rim og is på kørebanen. Mange trafikanter tror måske, at vores vintertjeneste nærmest kan holde fri, så længe dagstemperaturen holder sig på den rette side af frysepunktet, men det er langt fra tilfældet. Vi er nødt til at være aktive med saltbilerne for at holde vejene sikre og farbare til glæde for bilisterne.”  
 
Selve opgaven med at bekæmpe vinteren på de danske veje ligger hos Vejdirektoratets vintertjeneste i Aalborg. Her sidder medarbejdere og overvåger statsvejnettet og temperaturudviklingen i døgndrift. 

Og når der med stor sandsynlighed er udsigt til rim eller frysende våde vejbaner, bliver de vognmænd, der salter vejene for Vejdirektoratet, sendt på gaden med deres saltspredere.  
 
Udkaldene til saltsprederne sker som oftest om natten eller i de tidlige morgentimer, så vejene kan være sikre og farbare for morgentrafikanterne. Men der bliver naturligvis også saltet i løbet af dagen, hvis vejret kræver det.    
  

​​​​​
 

 Fakta

 

  • Vejdirektoratets saltbiler har brugt 26.555 tons salt i denne vinter. Det er godt seks procent mere end på dette tidspunkt i en gennemsnitlig vinter.

  • Vejdirektoratet har haft 3.400 ture med saltspredere i december måned.    
 

Oprettet
23-01-2018.
Senest opdateret
23-01-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index