Søg

Trængsel skaber uforudsigelige køer på vejene

Ny måling på den Østjyske Motorvej viser meget skiftende rejsetider.
04. oktober 2017
RejsetidE45_statsvejnettet2017-LSA.jpg


Trafikken på de danske motorveje er steget støt siden 2010. Og den øgede trængsel er nu begyndt at give sig udslag i en mere uforudsigelig trafikudvikling, hvor der nærmest uden varsel kan opstå køer på de store veje.  

”Det er naturligvis frustrerende for bilisterne, for det opleves ofte som yderst irriterende, når man skal bruge sin kostbare tid på at vente i en uventet kø på motorvejen,” siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.  

Problemet ses blandt andet på den Østjyske Motorvej E45 mellem Skanderborg og Aarhus, der er en af de travleste motorvejsstrækninger herhjemme. Her viser målinger fra Vejdirektoratets årsrapport Statsvejnettet, at der er store udsving i den daglige rejsetid.  

Nogle dage tager det kun 2-5 minutter ekstra i myldretiden at køre gennem strækningen. Men andre gange kan man opleve en forlænget rejsetid på helt op til tyve minutter.

Voldsom trafikvækst
Årsagen skal i høj grad findes i den voldsomme trafikvækst, som den Østjyske Motorvej har oplevet i de senere år. Ifølge Vejdirektoratets målinger, er der kommet 25 procent flere biler på strækningen siden 2010. Og den øgede trafik giver en tætpakket motorvej, specielt i myldretiderne, hvor der ikke skal særligt meget til, før det udløser mærkbare forsinkelser.  

Der er dog gode nyheder på vej for trafikanterne i Østjylland. Vejdirektoratet er lige nu ved at udvide den Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus med et ekstra spor i hver retning. Det forventes at skabe bedre forhold for trafikanterne på den strækning, når de nye spor er klar.​

 

 Fakta om E45

 
  • Den Østjyske Motorvej E45 er en af Danmarks travleste motorveje.

  • Der kører omkring 60.000 køretøjer i døgnet på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus.

  • Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udvide motorvejen mellem Skanderborg S og Aarhus S med et ekstra spor i hver retning.

  • Udvidelsen forventes at være færdig i slutningen af 2019.  
Oprettet
04-10-2017.
Senest opdateret
04-10-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index