Søg

Nye tavler guider lastbiler til den næste pause

Vejdirektoratet lancerer nyt system på Sønderjyske Motorvej, der skal hjælpe lastbilschauffører med at planlægge deres pauser.
01. september 2016
Nye tavler på Sønderjyske Motorvej skal fremover guide lastbilerne til den næste pause ved at informere om ledige parkeringspladser. Sønderjyske Motorvej er en af de strækninger, hvor der kører flest lastbiler. Derfor bliver tavlerne sat op ved rastepladserne Årslev Øst, Hylkedal Øst og Ustrup Øst, som har parkeringsmuligheder for lastbiler.kort.png

”Vejdirektoratet arbejder for, at trafikanterne skal komme nemt og sikkert frem. Og vi ved, hvor vigtigt det er for lastbilchaufførernes kørsel, at de kan hvile sig i løbet af deres køretur. Derfor skal de nye smarte tavler, der informerer om den næste ledige parkeringsplads, være med til at skabe bedre forhold for chaufførerne,” fortæller Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Tavlerne er dynamiske. Og når en lastbilschauffør kører på Sønderjyske Motorvej, vil tavlen oplyse, om der er en ledig parkeringsplads på den første og den næstkommende rasteplads.

Intelligente systemer
untitled.png
Systemet forbinder tre tavler med hinanden og får samtidig data fra sensorer på parkeringspladserne. Sensorerne registrerer automatisk ledige parkeringspladser og viser informationen på tavlerne på Sønderjyske Motorvej. Derfor kan tavlerne ikke alene vise antallet af ledige pladser på den førstkommende, men også på den efterfølgende rasteplads.​

Samtidig er tavlerne et led i Vejdirektoratets arbejde med at udnytte kapaciteten på rastepladserne bedre, fortæller Kasper Rosenstand: 

”Med de nye tavler forsøger vi at undgå, at lastbilchauffører passerer en rasteplads med ledig parkeringsplads for efterfølgende at køre ind på en overfyldt rasteplads.” 

I løbet af efteråret vil informationen om ledige parkeringspladser også være tilgængelig via trafikinfo.dk og navigationsanlæg i biler.
​​
Oprettet
01-09-2016.
Senest opdateret
01-09-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index