Søg

Ny cykelpulje skal få flere til at trampe i pedalerne

Nye cykelstier, udvikling af skolevejskampagner eller bedre asfaltering af cykelruter. Det er bare nogle af de projekter, som kommuner og organisationer nu kan søge om midler til.
12. september 2017
cykler.jpg

Regeringen har i samarbejde med forligskredsen bag aftalen om ”Bedre og billigere kollektiv trafik” udmøntet 100 mio. kroner til en ny cykelpulje, der skal få flere op på sadlerne i landets kommuner.  
 
Cykelpuljen kan give tilskud til projekter, der har til formål at forbedre forholdene for cyklister, og ansøgningerne skal ligge inden for et af fem temaer – cykelbyer, cykling til skole og fritid, supercykelstier og cykelpendling, rekreativ cykling og cykelturisme og udviklingsprojekter.    
 
”Regeringen udmønter sammen med et bredt flertal i Folketinget midler til fremme af cyklisme. Det gør vi for at bevare og styrke den helt særlige danske cykelkultur. Jeg ser det som en naturlig opgave for Folketinget og regeringen at sikre en infrastruktur med gode forhold for de cyklende”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.  
 
Den nye pulje kan hjælpe kommunerne med at realisere lokale projekter, der fremmer cyklismen i deres område – og samtidig generere ny viden på cykelområdet.   
 
Vejdirektoratet administrerer cykelpuljen, hvor kommuner, organisationer og andre aktører kan søge om tilskud til projekter, der på den ene eller anden måde forbedrer vilkårene for cyklister.  
 
Der kan søges om tilskud frem til den 2. oktober 2017 kl. 12.00. Kommuner kan også søge om, at der anlægges et cykelprojekt på en statsvej i kommunen.  
 

Oprettet
12-09-2017.
Senest opdateret
12-09-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index