Søg

Konference skal få flere til at køre sammen

At køre sammen er godt for både miljøet og pengepungen, alligevel kører mange trafikanter alene. Hvordan får man flere til at vælge samkørsel? Det kan du blive klogere på, når Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet holder konference den 25. september.
26. august 2014

carpooling_1880_03_large.jpg

Danske og internationale erfaringer om samkørsel skal udbredes. Derfor holder Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet den 25. september 2014 en konference om, hvordan man i praksis kan få flere til at køre sammen. Her kan du høre mere om både barrierer for og gode erfaringer med samkørsel.

Analyser viser, at der er stort potentiale i samkørsel. Både virksomheder, det offentlige og privatpersoner kan spare tid og penge ved samkørsel, og samtidig betyder færre biler at CO2-udslippet begrænses.

På konferencen bliver der præsenteret både tyske, norske og naturligvis også danske erfaringer med, hvad der i praksis skal til for at fremme samkørsel.

Det danske projekt ”Kør smart Kør Sammen” viser, at der er barrierer, der skal overvindes, men det viser også, at der er gode erfaringer i både Danmark og udlandet med samkørsel.

Samkørsel_carpooling.jpg
Foto: carpooling.com

I Danmark kommer der flere og flere brugere på de forskellige platforme for samkørsel. Det er primært fritidsture, som samkørsel bliver brugt til i Danmark, men der er også danske virksomheder, som har fået deres medarbejdere til at køre mere sammen.

Flere steder i udlandet er samkørsel mere udbredt end i Danmark, og derfor vil det være meget givtigt at lære af erfaringerne fra f.eks. vores nabolande Tyskland og Norge.

Konferencen finder sted hos Trafikstyrelsen på Arne Jacobsen Allé 15, 2300 København S. Det er gratis at deltage.

Tilmelding skal ske på e-mailadresse: maha@trafikstyrelsen.dk inden den 19. september. Ved tilmelding skal du gøre opmærksom på, om du ønsker frokost under konferencen.

Oprettet
26-08-2014.
Senest opdateret
26-08-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index