Søg

Foråret er på vej, og det samme er motorcyklerne

Når foråret kommer, kommer der også flere motorcyklister på vejene. Her er fire gode råd til, hvad du skal være opmærksom på som billist eller motorcyklist i trafikken.
30. marts 2017
​Manglende opmærksomhed og for høj hastighed spiller en væsentlig rolle i de trafikulykker, hvor motorcyklister bliver dræbt, og sidste år mistede 26 motorcyklister livet i trafikken.

”Det er især vigtigt at kigge sig ekstra godt for, før man svinger til venstre. En stor del af ulykkerne sker nemlig i kryds eller ved sideveje, når enten bilisten eller motorcyklisten vil svinge” siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets Trafiksikkerhedsafdeling. 

26 motorcyklister mistede livet i en ulykke i 2016. Vejdirektoratets foreløbige tal viser, at 24 dødsulykker involverede motorcykler i 2016. Det svarer til gennemsnittet set over de seneste 10 år og udviklingen er fortsat ikke lige så positiv som for bilister.

Typiske-motorcykelulykker.jpg

”Høj hastighed spiller desværre stadig en stor rolle i de ulykker, hvor en motorcykel er involveret. Når en motorcykel kommer i meget høj fart, kan den dukke mere pludseligt op, og det bliver vanskeligere at bedømme afstanden til den” siger Marianne Foldberg Steffensen. 

4-gode-raad.jpg

Danmarks største forening for motorcyklister MC Touring Club nikker genkendende til Vejdirektoratets råd og opfordrer bilister og motorcyklister til at være opmærksomme på hinanden.

”Man skal altid være ekstra opmærksom, når man kører på motorcykel, og måske det allervigtigste – så skal man huske at tænke sig om, og altid være forberedt på, at bilisten måske ikke har set en” siger Lene Michelsen, næstformand i MC Touring Club.​ ​

Oprettet
29-03-2017.
Senest opdateret
30-03-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index