Søg

Hold til højre – det er det modsatte af venstre

Hvis der er noget, der kan hidse de danske bilister på motorvejen op, så er det, når trafikanten foran ikke trækker ind til højre. Faktisk mener 77 % af bilisterne, at det er et stort problem for færdslen, at vi ikke holder til højre på motorvejen.

Og det er ikke kun et irritationsmoment, når bilister ikke holder til højre – det kan også være til gene for både fremkommeligheden og trafiksikkerheden. Det skaber nemlig både køer og farlige situationer på vejene, når vi ikke holder til højre. Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister.

Ny kampagne

Vejdirektoratet lancerer derfor en kampagne, som skal minde alle bilister om at dreje rettet mod højre og trække ind, når der er plads.

Det sker via vejskilte langs tre udvalgte motorveje på Fyn, Sjælland og i Jylland samt ’Hold til højre’-streamere på bilerne, der skal minde bilisterne om at holde til højre i løbet af kampagnen, der kører i november 2017. Derudover vil du kunne finde GoCards med Hold til højre-budskabet på landets caféer og i biograferne. 

PM_streamer.jpg

Det er de andre

Selvom de fleste bilister er enige om, at det er et problem, at vi kører for meget i venstre side på motorvejen, så siger hovedparten af bilisterne, at de selv er gode til at holde til højre, og at det er de andre, der er problemet. 

vd.dk_86procent-mener-selv.jpg

Kampagnen skal få bilisterne til at tænke mere over deres egen kørsel, og hvordan den påvirker andre trafikanter. Vejdirektoratet opfordrer derfor ​bilister til at vise mere hensyn og holde til højre på vejen, så trafikafviklingen bliver mere glidende, og der opstår færre farlige situationer på vejen. Det vil give en bedre trafik for alle.

FB_tre_gode_raad.png

Fakta

  • ​77% af bilisterne mener, det er et stort problem, at vi ikke holder til højre på motorvejen.
  • 86 % af bilisterne mener, at der er gode til at holde til højre, 12 % mener at de hverken er gode eller dårlige, mens kun 2 % mener at de er dårlige til at holde til højre. 
  • 89 % af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 % mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.
  • 51 % svarer, at de er mest irriterede over, at andre ikke holder til højre på motorvejen. 
  • 5 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, om det er lovpligtigt at holde til højre, mens 95 % svarer, at det er det.​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Rikke Liebst
Mail: rili@vd.dk
​​​​​​
 

 Kontakt

 
Rikke Liebst
Mail: rili@vd.dk​
 

 Bestil en streamer

 
​Send din bestilling til email-adr.:

post-kom@vd.dk​

Husk at oplyse din adresse og hvilken magnet, du helst vil køre med. 

 

 Kampagneelementer

 
 

 Pressemeddelelse

 
Oprettet
18-10-2017.
Senest opdateret
22-11-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index